Monday, August 1, 2011

Jenazah Fatin Fasihah Selamat Dikebumikan

31 Julai 2011, Kaherah: Seorang mahasiswi Melaka yang menghidapi penyakit SLE (Systemic Lopus Erythematous) telah disahkan meninggal dunia malam tadi di Hospital Kasr El-Ainy. Allahyarham Fatin Fasihah bt Hanafi menghembuskan nafas terakhir setelah koma sejak 11 Julai yang lalu akibat pendarahan dalam otak dan serangan jantung. Walaubagaimana pun, makluman mengenai pemergian arwah hanya dapat diketahui petang tadi ketika ayah arwah, En. Hanafi b Muhammad, dan beberapa orang rakannya datang ke hospital pada waktu lawatan. Hospital memaklumkan bahawa kelewatan tersebut berlaku kerana pihak hospital gagal menghubungi pihak yang berwajib.
Jenazah telah disolatkan di Dewan Malaysia Abasiah Kaherah (DMAK) (Asrama Rumah Melayu Abasiah- ARMA) selepas solat terawih dan dikebumikan di perkuburan warga Malaysia di Hayyu Asyir. Pengkebumian jenazah selesai lebih kurang jam 10.30 malam tadi.


Gambar: Jenazah selamat disolatkan dan akan dihantar ke Perkuburan Warga Malaysia di Hayyu Asyir
Rakan-rakan arwah yang ditemui ketika solat jenazah menyifatkan arwah sebagai seorang yang sangat kuat dan luarbiasa menghadapi penyakit tersebut. Arwah kembali ke rahmatuLLAH selang sehari kepulangan ibunya, Pn. Zaleha bt Abd Rahim, serta adik bongsunya ke Malaysia pada 29 Julai lalu.
Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang soleh. Al-Fatihah.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

...lukisan dihati... © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO